Pestera Muierii si-a capat denumirea inca din perioada razboaielor, deoarece era folosita de femei si de copii pentru a se adaposti de atacatori.

Situata in depresiunea Getica a Olteniei, langa comuna Baia de Fier din judetul Gorj, Pestera Muierii reprezinta un important obiectiv turistic, format din galerii dispuse pe patru niveluri si cu o lungime insumata de 3600 de metri. Acestea s-au format prin carstificariea calcarelor datorita apei infiltrate din raul Galbenul.

Pestera este prima pestera din Romania ce are un traseu electrificat pentru turisti, aflat in etajul superior, cu o lungime de 573 de metri si adaposteste in nivelul inferior o rezervatie speologica,inaccesibila turistilorPestera Muierii, Pesteri Romania

Pestera Scarisoara se afla in comuna Garda de Sus din judetul Alba, Transilvania. Primele mentionari ale acesteia dateaza din cercetarile realizate in anul 1847.

Pestera Scarisoara a fost studiata de-a lungul timpului de numerosi oameni de stiinta, atentia multora concentrandu-se pe ghetarul din subteran, cel mai mare din Romania si cu o vechime de peste 4000 de ani.

Intrarea in pestera se realizeaza printr-un aven adanc de 48 m in care se coboara pe o poteca si niste trepte de metal, iar apoi, dupa strabaterea unui culoar foarte mare, se ajunge in Sala Mare in care se gaseste ghetarul. Turistii pot vizita, insotiti de un ghid autorizat, doar o parte a pesterii. In stanga si in dreapta Salii Mari se gasesc rezervatiile stiintifice mare si mica, neaccesibile vizitarii.

Pestera Scarisoara are o adancime de 105 m si se crede ca, inainte de formarea ghetarului, comunica cu o alta cavitate subterana - Pestera Pojarul Politei.

Alte obiective turistice din zona: Cascada Varciorog, Ghetarul de la Vartop, Pesterile Coliba Mare, Poarta lui Ionele si Zgurasti, Groapa Ruginoasa, Cheile Ordancusei.Pestera Scarisoara, Pesteri Romania

Pestera Liliecilor se afla la doar 5 km de Moeciu, in partea de nord-vest a platformei Bran, la o altitudine de aproximativ 1000 m.

Pestera s-a format ca urmare a fenomenului de eroziune a muntelui calcaros si are in componenta sa pestera Mica si pestera Mare care se afla la o distanta de 11 m una de cealalta.

Pestera Mica are o lungime de 8,70 m si o latime la intrarea de 5,70 m. Sedimentul are o grosime de aproximativ 0,50 m spre fundalul pesterii si cca. 0,70 m spre intrarea acesteia. Pestera Mare sau Pestera Liliecilor este formata dintr-o singura galerie principala lunga de 162 m.Pestera Liliecilor este o pestera usor de vizitat, are o lungime de 370m din care 109m de galerie activa si o denivelare de 10 m. Accesul in pestera se face printr-un culoar ingust dupa care se ajunge intr-o grota, cu podea ascendenta.Pestera Liliecilor, Pesteri Romania

Pestera cu aburi este o pestera interesanta din mai multe puncte de vedere: are doar 14 m lungime si rasufla aburi fierbinti (52 grade C - 56 grade C), cu miros de pucioasa, printr-o crapatura in stanca.

Bolboroseala infundata ca de cazan urias in clocot, ce insoteste aburii, te duce cu gandul la o imagine a infernului.

Emanatiile sulfuroase fierbinti au creat conditii pentru dezvoltarea unui muschi pe care il gasim numai aici (Philonotis schliephackei), pentru protectia caruia s-a propus chiar crearea unei rezervatii in acest punct.

Romania turistica va recomanda: pestera Muierii, pestera Ursilor si pestera Albastra.Pestera cu Aburi, Pesteri Romania

Pestera Dambovicioara este una dintre cavitatile subterane din Romania ce starneste curiozitate si interes.

Este foarte veche, fiind mentionata inca din secolul XVI de localnici, iar in secolul XVII de catre cercetatori.

Pozitia sa este deosebita, fiind incadrata in culoarul carstic Rucar-Bran, mai exact in judetul Arges, Muntenia. Aceasta a luat nastere prin actiunea de eroziune exercitata de paraul Dambovicioara asupra calcarului jurasic din sudul Muntilor Piatra Craiului.

Pestera Dambovicioara nu este singura de acest gen din aceasta zona, alte cateva zeci formandu-se in acelasi mod. Dimensiunile sale nu sunt foarte impresionante fata de alte pesteri din Romania: lungime aprox. 555 m si latime variata, intre 3 si 5 m. Cu toate acestea, este cea mai mare si accesibila din aceasta regiune.

Temperatura in pestera Dambovicioarei este destul de ridicata (10-12 grade C), iar aerul patrunde din exterior printr-un horn.

Puteti vizita in zona Cheile Dambovicioarei. Cazarea se poate face in pensiuni de 2, 3 sau 4 stele. In plus, apropierea de Rucar si de Bran, dar mai ales de Transilvania, o avantajeaza, turistii putand organiza excursii catre cele doua statiuni in care se gasesc obiective turistice foarte importante.

 


Datenschutzerklärung
Free website powered by Beep.com
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!